Usluge

Business intelligence

U dinamičnom poslovnom okruženju neprestano smo prisiljeni donositi odluke. Da bismo donijeli ispravnu odluku potrebna nam je kvalitetna i pravodobna informacija. Mi klijentima osiguravamo tražene informacije radi donošenja što kvalitetnijih odluka. Naš izvještaj temelji se na podacima koji su rezultat diskretnih provjera poslovnih aktivnosti, identiteta tvrtki, odgovornih osoba ili pak službenih istraga vođenih radi prikupljanja dokaza.

Istrage

Vrijeme u kojem živimo uvjetovano je brzim tehnološkim razvojem. Ono omogućuje pojavljivanje novih oblika počinjenja kaznenih djela ali i otvara nove mogućnosti razrješavanju istih kaznenih djela.

Svjesni takvog razvoja, mi u Detektivskoj agenciji permanentno pratimo nova tehnološka dostignuća kako bismo bili spremni odgovoriti na nove izazove.

Detektivska agencija PIA bilježi zapažene rezultate vezane uz istrage povreda intelektualnog vlasništva, neovlaštenog korištenja žiga te istrage vezane uz otuđenja imovine kao i otkrivanje anonimnih prijetnji i ucjena.

Područje istraga:

 • povrede intelektualnog vlasništva
 • povrede patenata
 • prijevara
 • krađa
 • ucjena
 • anonimnih prijetnji, ucjena (e-mail, telefon, mobitel, pisma)
 • prijevare pri osiguranju

Sigurnosni konzalting

Tvrtke usmjerene na rast i razvoj često zanemaruju sigurnosni aspekt. Nije pitanje da li će se desiti štetan događaj, već kad će se desiti i kojih razmjera će biti posljedice.
PIA veliku pažnju polaže prevenciji, a za klijente vršimo sigurnosne prosudbe koje uključuju:

 • analiza postojećeg stanja sigurnosti,
 • procjena rizika,
 • utvrđivanje protokola postupanja u kriznim kao i u redovnim situacijama, (upravljanje rizikom),
 • uvođenje procedura prilikom definiranja i manipulacije poslovnim tajnama,
 • predlažemo i implementiramo mjere za povećanje stupnja sigurnosti.

Provjere

Želite li prije sklapanja važnog ugovora utvrditi vjerodostojnost poslovnih podataka, dokumentacije, imovinskog stanja pravne ili fizičke osobe ili pak provjeriti istinitost navoda iz životopisa prilikom zapošljavanja novih djelatnika, Detektivska agencija PIA u mogućnosti je za naše klijente brzo i pouzdano utvrditi činjenično stanje.

Provjere uključuju:

 • provjera pravnih osoba (imovina, poslovanje, vlasnička struktura)
 • provjera fizičkih osoba (zaposlenje, stvarna adresa stanovanja, imovina)
 • provjera potencijalnih zaposlenika

Diskretan nadzor

Ukoliko sumnjate da Vaši zaposlenici, članovi uprave, poslovni partneri ili na neki drugi način Vama bliske osobe postupaju suprotno ugovornim obvezama, Detektivska agencija PIA nudi Vam mogućnost diskretnih provjera.

Provjere uključuju:

 • diskretan nadzor osoba
 • diskretan nadzor vozila
 • diskretan nadzor poslovnih i privatnih prostora
 • diskretan nadzor komunikacija

Protuprislušni pregled

Ako sumnjate da je Vaš poslovni prostor “ozvučen” odnosno da se u njemu nalaze skriveni uređaji za tajno snimanje ili slušanje razgovora, detektivska agencija PIA nudi Vam diskretan protuprislušni pregled Vašeg prostora.

Prilikom obavljanja protuprislušnog pregleda koristimo se najnovijim uređajima za kontrašpijunažu odnosno za otkrivanje pasivnih i aktivnih “buba” te skenerom RF spektra.

Praktičan savjet: Ako se odlučite koristiti naše usluge prilikom kontaktiranja Agencije nemojte razgovor obavljati u prostoriji za koju sumnjate da je ozvučena odnosno preko mobitela za koji sumnjate da se “prisluškuje”.

SPY program

Ukoliko sumnjate da se Vaš poslovni ili privatni prostor koristi u Vama nepoznate svrhe, odnosno da se iz prostora otuđuje imovina, nudimo Vam mogućnost diskretnog audio i video nadzora.

Jednako tako nudimo Vam mogućnost diskretnog nadzora komunikacija, vozila te osobnog računala.

Video nadzor

Uz detektivske usluge PIA-Privatna Izvještajna Agencija nudi Vam kompletnu uslugu projektiranja i instaliranja videonadzora u Vašem poslovnom ili privatnom prostoru.

Kompletna usluga podrazumijeva snimanje i analizu postojećeg stanja sigurnosti, ukazivanje na sigurnosne propuste, predlaganje mjera za povećanje stupnja sigurnosti, izradu sigurnosne prosudbe te izradu sigurnosnog elaborata.

Također je bitno napomenuti da je detektivska agencija PIA jedina detektivska agencija koja ima odobrenje od MUP-a RH za postavljanje videonadzora.

Drugim riječima, sav snimljen videozapis ima pravnu težinu, odnosno može se koristiti kao dokaz u sudskom postupku.

Anti drone

Dron je bespilotna vrsta letjelice malih dimenzija i težine. Prvotno su razvijeni u vojne svrhe, no danas se sve više koriste i privatno u zabavne, istraživačke i eksperimentalne svrhe.

Konvencionalne mjere sigurnosti dizajnirane su da pruže zaštitu zadanog područje od svih neovlaštenih ulazaka osoba ili vozila. Godine iskustva usavršile su njihovu efikasnost u odnosu na klasične prijetnje.

Zaštitite se od zlonamjerne upotrebe dronova uz naš profitabilan mobilni ili stacionarni sustav za rano otkrivanje dronova, vizualizaciju, alarmiranje i u konačnici neutralizaciju istih. U ponudi imamo visoko kvalitetan EU proizvod koji može otkriti dron na udaljenosti i do 5 km (udaljenost ovisi o topologiji terena i drugim faktorima).

pia@pia.com.hr